Skärmavbild 2015-05-08 kl. 10.25.28

PST Spiraltransportörer


PST Spiraltransportörer har i decennier bevisat sina överlägsna egenskaper som transportlösning. Den enkla spiralkonstruktionen utan centrumaxel har en hög transportkapacitet (1 – 500 m³/h) och den stora volymen i spiralen gör att den även kan hantera större stycken. Dessa volymer går även att lyfta material vertikalt om behovet finns. Titta mer på PST Vertikalsystem för vertikal transport av material. Transportörerna kan även byggas i långa längder (upp till 70 meter per transportör) som sedan kan sättas samman med en överlastning som går att vinkla, vilket gör dem mycket flexibla vid krångliga installationer. 

Med PST Spiraltransportörer kan klibbiga och trådformiga material enkelt transporteras. Några exempel på material som transporteras är träflis, sågspån, kutterspån, pellets, slam, rens, avfall, rejekt från pulpers, kemikalier, plastgranulat, pulver, livsmedel och mycket mer…

PST Spiraltransportörer har länge använts i krävande miljöer för problemlös, ekonomisk och säker transport av en mängd olika material.

PST’s konstruktion med få rörliga delar är en driftsäker transportör som kräver minimal service och underhåll samtidigt som den är energisnål. Spiraltransportören har ett slutet system som innebär en dammfri miljö och låg ljudnivå. Lägger vi samman alla fördelarna med en PST Spiraltransportör får du en lösning med mycket god totalekonomi.

Egen konstruktion och tillverkning av såväl spiraler som övriga komponenter ger oss full kontroll över kvalitet och funktion och gör det möjligt att anpassa spiraltransportörerna till varje kunds behov och önskemål. Varje spiraltransportör dimensioneras och konstrueras med hänsyn till faktorer som kapacitet, lutning, det transporterade materialets egenskaper m.m. Spiraltransportörerna tillverkas i olika material; normal-, rostfritt- och syrafast rostfritt stål.
Våra spiraltransportörer levereras med drivenheter från kända tillverkare.
För vissa applikationer specialanpassar vi konstruktionen, t.ex. i spiraltransportörer med flera samverkande spiraler i gemensamt tråg eller spiraltransportörer tillverkade i rörutförande. 

PST längsta transportör, 63,5meter

Copyright © 2015 Plåt & Spiralteknik i Torsås AB
Transportör |Spiraler | Axellösa 

PST AB  |  Specialisten på axellösa spiraler sedan 1982  |  Ramsågsgatan 8, 385 34 Torsås|  +46 (0)486 456 50