fbpx

Artikel

En axellös skruvtransportör och dess 4 fördelar

Axellösa skruvtransportörer kan underlätta mycket arbete för dig, men det är inte självklart att alla är medvetna om vad skruvtransportörerna används till.

En skruvtransportör har i decennier bevisat sina överlägsna egenskaper för transport av en mängd olika typer av material. Den enkla skruvkonstruktionen utan centrumaxel har en hög transportkapacitet.

Den stora volymen i en axellös skruvtransportör gör att den kan hantera grovt och finfördelat material, likaväl som större stycken; men även klibbiga och trådformiga material kan enkelt transporteras.

Vi kan med vår teknik transportera både vertikalt och horisontell med horisontella transportlängder över 100m och vertikala lyft upp till 25m.

En axellös skruvtransportör och dess 4 fördelar

Nedan redovisar 4 fördelar med en axellös skruvtransportör kontra bandtransportörer, elevatorer eller kärnskruvar

1. Fördelaktiga arbetsmiljövillkor

Tack vare den inkapslade konstruktionen får du en dammfri och säker miljö med en skruvtransportör. Städning och emissioner hålls därmed på en minimal nivå.

Dessutom håller sig ljudnivån på en låg nivå tack vare den slutna designen, och de integrerade slitinläggen. En axellös skruvtransportör är därmed idealisk utifrån ett arbetsmiljöperspektiv i till och med krävande miljöer.

2. Låga drifts och underhållskostnader med en axellös skruvtransportör

Skruvtransportörer har få rörliga delar och kräver minimalt underhåll, samtidigt som de är energisnåla. Under normal drift så håller både skruven och slitinläggen i många år vilket är gynnsamt för totalekonomin avseende låga stillestånds- och materialkostnader.

En skruvtransportör har lång livslängd, och investeringen brukar betala tillbaka sig på kort tid eftersom kapaciteten är hög; och driftkostnaderna låga.

3. Platsbesvarande och flexibla installationer

Med en axellös skruvtransportör får du möjlighet att transportera så väl horisontellt, diagonalt som vertikalt. Ett vertikalsystem är en idealisk lösning när golvytan är begränsad.

Då materialet transporteras vertikalt kan även ett litet utrymme utnyttjas effektivt och lönsamt jämfört med andra typer av transportörer och elevatorer.

Du kan transportera vertikalt upp till 25 meter utan omlastning av materialet. Våra längsta skruvtransportörer som installerats i horisontellt, eller diagonalt läge är mer än 60 meter långa.

4. Kvalitetsprodukter tillverkade i Småland

På PST har vi all vår produktion i småländska Torsås. Vi designar, tillverkar, installerar, anpassar och servar skruvtransportörer åt våra kunder till en stor mängd industriapplikationer.

Vi är stolta över att vi levererar över hela världen, samtidigt som vi värnar om att använda oss av lokala underleverantörer, och att hjälpa till att trygga sysselsättningen på vår ort.

Vi på PST är mer än en leverantör av axellösa skruvtransportörer; vi är en samarbetspartner med stor kompetens inom transport av bulkmaterial. Som kund hos oss får du ta del av vår kompetens och vi kan ge dig råd och tips om vilken modell av axellös skruvtransportör som passar bäst för din applikation; och vi installerar transportsystemet i samråd med dig.

PST kan även leverera skruvtransportörer med kärna/axel och vi tillverkar våra produkter även i rostfritt eller syrafast stål.

Vi kan erbjuda flera olika typer av slitinlägg beroende på egenskaperna hos det material som du vill transportera. I vårt sortiment finns även spiralpressar och sedimentavskiljare där våra skruvar ingår som en viktig komponent.

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.