fbpx

Artikel

Axellösa skruvtransportörer: En revolution inom materialhantering

Axellösa skruvtransportörer är en användbar innovation inom tekniken för materialtransport, framför allt tack vare sin flexibilitet och effektivitet. Systemet erbjuder flertalet fördelar som kan revolutionera hanteringen av olika materialtyper i industriella processer. Med förmågan att kunna hantera både finfördelade och grövre produkter, så står våra axellösa skruvtransportörer för en mångsidig lösning för flertalet branscher.

Överlägsna egenskaper

Den axellösa designen möjliggör en hög kapacitet genom att kunna transportera en stor variation av material. På ett enkelt sätt hanterar våra skruvtransportörer stora volymer material, eller material i utmanande och trådiga former, utan att riskera blockering eller skador på utrustningen. Skruvtransporternas kapacitet i kombination med den inkapslade konstruktionen, minimerar dammspridning som i sin tur bidrar till renare och säkrare arbetsmiljöer.

Vårt sortiment inkluderar inte bara axellösa skruvtransportörer, utan även modeller med tillhörande axel, tillverkade i både rostfritt och syrafast stål. Dessutom tillhandahåller vi ett brett utbud av slitinlägg anpassade enligt det material som ska transporteras. Utöver detta erbjuder vi även specialutrustning såsom spiralpressar och sedimentavskiljare.

En axellös skruvtransportör och dess 4 fördelar

4 fördelar med axellösa skruvtransportörer

Nedan redovisar vi 4 fördelar med en axellös skruvtransportör kontra bandtransportörer, elevatorer eller kärnskruvar

1. Fördelaktiga arbetsmiljövillkor

Den inkapslade konstruktionen möjliggör en dammfri miljö som leder säkrare arbetsplatser. Tack vare den slutna designen och dess integrerade slitinlägg, så kan även ljudnivån reduceras. Detta förbättrar arbetsklimatet ytterligare och gör systemet idealiskt för de mer ljudkänsliga områdena.

2. Låga drift- och underhållskostnader

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med axellösa skruvtransportörer är deras låga drift- och underhållskostnader. Då våra system innehåller färre rörliga delar gentemot andra transportlösningar kräver de minimalt med underhåll. De är dessutom energieffektiva, vilket bidrar till lägre driftskostnader över tid.

3. Flexibla och platsbesparande installationer

Flexibiliteten hos axellösa skruvtransportörer gör dem till det ultimata valet för anläggningar med begränsat utrymme. Tack vare att systemet kan transportera material både horisontellt, diagonalt samt vertikalt, så utnyttjas varje kvadratcentimeter av det tillgängliga utrymmet. Den vertikala transporten på upp till 25 meter, eliminerar behovet av omlastning vilket effektiviserar processen ytterligare.

4. Kvalitetsprodukter tillverkade i Småland

Vi på PST är stolta över vår lokala produktion i Torsås, Småland. Vårt engagemang för kvalitet och lokal produktion är en del av vårt åtagande till våra kunder. Genom användning av lokala underleverantörer samt främjande av lokal sysselsättning levererar vi inte bara högkvalitativa produkter globalt, vi bidrar även till vår gemensamma välfärd och svensk ekonomi.

PST: Din Partner för Axellösa Skruvtransportörer

Axellösa skruvtransportörer från PST representerar toppen av innovation inom materialhantering. Genom att erbjuda en kombination av låga driftkostnader, flexibel installation samt en förbättrad arbetsmiljö står vi redo att möta och överträffa våra kunders förväntningar. Vårt engagemang för kvalitet, hållbarhet och kundtillfredsställelse gör oss till en attraktiv partner för företagare världen över.

På PST står vi inte bara för kvalitetsprodukter, utan även för ett partnerskap där vi delar våra kunskaper och erfarenheter inom materialtransport med våra kunder. Våra anpassade lösningar möter kundens behov och utmaningar och omfattar allt ifrån konceptuell utveckling till installation och underhåll av axellösa skruvtransportörer.

Är du i behov av en axellös skruvtransportör? Tveka inte på att höra av dig till oss på PST så hjälper vi dig!

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.