fbpx

Referens

Skruvtransportör säkerställer kostnadseffektiv transport av biobränsle

Anläggningen hade ett annat upplägg förr… material förflyttades genom att en person körde en hjullastare fram och tillbaka på full gas dagen lång…

Idag är läget ett annorlunda; kunden fann ett mer kostnadseffektivt sätt att transportera materialet med hjälp av PST:s skruvtransportörer. Detta utmanande projekt slutade med att PST konstruerade och levererade vår hittills längsta skruvtransportör; 63,5 meter lång!

Ett avancerad vertikalt transportsystem

Installationen omfattar ett vertikalsystem med en toppmonterad transportör utrustad med dubbla, frekvensstyrda drivenheter samt en reversibel skruvtransportör.

Return of invest på endast 2 år

Övergången till att använda en transportör har varit mycket framgångsrik. Dels har kunden sparat pengar på drivmedel, underhåll och reparationer av hjullastaren; och dels har man så pass bättre kunnat utnyttja sina personalresurser att investeringen för transportörerna betalat sig på bara två år.

Denna kundanpassade lösning skapades med våra axellösa skruvtransportörer. Läs mer om skruvtransportör

PST:s specialitet är axellösa skruvtransportörer. Vi designar, tillverkar, installerar, anpassar och servar skruvtransportörer till en stor mängd industriapplikationer. Vi på PST är mer än en leverantör; vi är en samarbetspartner med stor kompetens inom transport av bulkmaterial. Vi levererar robusta, tillförlitliga lösningar baserade på vår omfattande applikationskunskap. Tack vare vår samlade expertis får du som kund produkter med låga drifts- och underhållskostnader och en partner med marknadens största erfarenhet från att implementera transportlösningar.

Projekt

Långdistanstransport av biobränsle

Plats

Dalstorp, Sverige

Levererad utrustning

V-550: 6 m, V8-550: 10 m, U-550: 63,5 m

Material

Bark, träflis, sågspån

Kapacitet

15m³/h

Färdigställd

2014

Ladda ner referens

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.