fbpx

Referens

Stortillverkare av pellets använder skruvtransportör med hög kapacitet

Falun Energi & Vatten (FEV) är en betydande leverantör av fjärrvärme med produktionscentrum i deras egna biobränsleanläggningar, och PST kontrakterades för att leverera ett transportsystem för pellets till en av deras deras brännare. Installationen inbegriper 4 skruvtransportörer av typ 420; två inmatare, en vertikal skruvtransportör samt en topp-monterad skruvtransportör.

Hela systemet arbetar i samtakt för att mata en brännare på 12 respektive 15 MW. Allt från konstruktion, tillverkning, installation och driftssättning gjordes av PST i tätt samarbete med FEV.

Daniel Widman, Falu Energi & Vatten

”I samband med byggnationen av vår kombinerade anläggning för produktion av pellets och värme så installerades skruvtransportörer från PST. De fungerar felfritt och vi är nöjda med både funktionen och kapaciteten.”

Denna kundanpassade lösning skapades med våra axellösa skruvtransportörer. Läs mer om skruvtransportör

PST:s specialitet är axellösa skruvtransportörer. Vi konstruerar, tillverkar, installerar, anpassar och servar skruvtransportörer till en stor mängd industriapplikationer. Vi på PST är mer än en leverantör; vi är en samarbetspartner med stor kompetens inom transport av bulkmaterial. Vi levererar robusta, tillförlitliga lösningar baserade på vår omfattande applikationskunskap. Tack vare vår samlade expertis får du som kund produkter med låga drifts- och underhållskostnader och en partner med marknadens största erfarenhet från att implementera transportörs-
lösningar.

Projekt

Falu Energi & Vatten

Plats

Falun, Sverige

Levererad utrustning

2x V-420 (~27 meter totalt), 1x V8-420 (~20 m) och 1x U-420 ~15,5m

Material

Briketter

Kapacitet

25m³/h

Färdigställd

2013

Ladda ner referens

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.