fbpx

Artikel

Transportskruvar

Transportskruvar: Funktion och flexibilitet

Transportskruv är en kritisk komponent inom materialhantering, en komponent som erbjuder effektiva lösningar vid förflyttning av bulkmaterial genom industriella processer. Vi på PST är särskilt stolta över vårt omfattande sortiment av skräddarsydda transportskruvar, helt designade för att möta våra kunders unika krav och utmaningar.

Vi erbjuder varierade storlekar med allt ifrån 50-710mm i diameter. Däremot ligger vår specialitet i att anpassa verktyget enligt kundens specifika behov. Detta gör vi genom att justera diameter och stigning utefter materialet som ska transporteras. Våra skruvar tillverkas i de flesta fall axellösa och är avsedda för att kunna transportera en mängd olika materialtyper – från de mest skonsamma till de allra grövsta material. Vår expertis kombinerat med decennier av erfarenhet gör att vi på PST positionerar oss som en ledande partner för ett brett spektrum av industrier.

Skruvtransportörer sedan 1959 - PST

Därför är transportskruvar avgörande för moderna industrier

Transportskruvar har en oersättlig roll i flera olika sektorer. Skruvarnas mångsidighet gör dem oumbärliga för bland annat biobränsleproduktion, pelletstillverkning, sågverksoperationer, vattenreningsanläggningar, livsmedelsproduktion och jordbruk.

Det finns ett brett utbud av material som kan hanteras på ett effektivt sätt, tack vare våra transportskruvar:

 • Slam från industriella processer
 • Mineraler
 • Foder och spannmål för jordbruksändamål
 • Diverse former av industriellt och kommunalt avfall
 • Restprodukter av trä
 • Hushållsavfall och återvinningsbara material
 • Plastpellets och återvunnen plast
 • Bränslen och bränslekomponenter
 • Flygaska från förbränningsprocesser
 • Kalk och övriga byggnadsmaterial
 • Sand, grus och övriga granulära material

Transportskruvarnas konstruktion och fördelar

Designen av våra transportskruvar fokuserar inte bara på kvalitet och hållbarhet, utan även på energieffektivitet och operationell effektivitet, vilket resulterar i signifikanta kostnadsbesparingar för våra kunder. Genom att använda kapslade och dammfria system, leder det till en minskad dammsprindning samt accepterade ljudnivåer i miljön. Konstruktionerna bidrar i sin tur till ett förhöjt arbetsklimat.

En av de mest uppskattade egenskaperna hos våra skruvtransportörer är dess kompakta storlek, vilket gör dem idealiska för användning i områden med begränsade utrymmen. Skruvtransportörerna är dessutom extremt flexibla och kan anpassas för att transportera material i flera olika vinklar som bland annat horisontellt, på sluttningar, och även vertikalt, vilket erbjuder en mångsidig lösning för nästan alla tänkbara applikationer.

PST: Din Partner för Transportskruvar

Som din helhetsleverantör av transportskruvar ser PST sig som mer än bara en leverantör – vi är din partner. Med vår omfattande erfarenhet och tekniska kunskap försäkrar vi att du får den bästa möjliga lösningen för dina materialhanteringsbehov. Oavsett om du behöver assistans med design, transport, eller installation av din skruvtransportör, står vårt dedikerade team redo att stödja dig genom hela processen.

Tveka inte att kontakta oss för att utforska hur vi kan assistera dig med dina specifika behov. Vårt mål är att säkerställa att du som kund får tillgång till de lösningar som bäst motsvarar dina krav och bidrar till att optimera din verksamhet. Med PST vid din sida kan du räkna med pålitliga, effektiva och kostnadseffektiva transportskruvar som kommer att spela en nyckelroll i din materialhanteringsstrategi.

Behöver du hjälp med transportskruv eller en komplett skruvtransportör?

Kontakta gärna oss här.

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.