fbpx

Artikel

Vad är sedimentering?

Vattenrening vet vi alla vad det är, men vad är sedimentering?

Partiklar och sten i lättflytande vätskor, såsom vatten, behöver sorteras bort för att göra till exempel dagvatten brukligt. Men även i till exempel slam så finns partiklar som ska sorteras bort innan den flytande massan går vidare till nästa steg i reningsprocessen.En sedimentavskiljare bevakar noga rörelsekraften i den vätska som den ska rena. När strömmen i vätskan avtar så sjunker de tyngre/fasta partiklarna till botten, och den lättflytande vätskan transporteras vidare till nästa reningssteg. De tunga partiklarna som sjunkit till botten tas hand om i en separat process.I denna process är transportskruvar ypperliga redskap eftersom de kan förflytta både lättflytande såväl som tyngre material. Beroende på partikelstorlek så klarar vår sedimentavskiljare 98-100% i avskiljningsgrad.Tack vare den effektiva konstruktionen är vår avskiljare en väldigt tyst maskin; och säkerställer därmed en bra arbetsmiljö.

Skruvtransportörer sedan 1959 - PST

Vad kan jag använda en sedimentavskiljare för?

Vår sedimentavskiljare klarar många olika material såsom bioslam,kalkslam , kalciumkarbonat, kvartssand, småsten och skifferpartiklar.Vi har arbetat med industrimaskiner i mer än 60 år, och har under årens lopp levererat mer än 7000 maskiner till våra kunder. Kan vi hjälpa dig? Vi står alltid till tjänst och hjälper dig mer än gärna med att hitta lösningar för dina sedimenteringsproblem.


Kontakta oss om du vill veta mer om våra produkter gällande sedimentering.

Kontakta oss

Har du frågor om någon av våra produkter? Vi berättar gärna hur hur vi kan effektivisera din materialtransport. Har du en idé som kräver speciallösningar? Hör av dig till oss – vi hjälper dig med det du behöver.